Kullanıcılar ve markalar için video oluşturma ve izleme platformu denildiğinde, YouTube hiç şüphesiz akla gelen ilk isim. Dünya genelinde, her geçen gün daha fazla aktif kullanıcısı olan YouTube’da her gün yüz milyonlarca saat video izleniyor.

Milyarlarca videonun olduğu platformda video yükleyen kullanıcılar ve markalar için ise arama sonuçlarında ön sıralara çıkmak oldukça önemli. Zira sponsorlu bir içerik üretmiyorsanız, organik yoldan paylaştığınız içeriğinizin ilginç ve paylaşılabilir olması kadar video ve kanalınızın optimizasyonu da olması gerekiyor. Bugünlerde oturma odamızdaki televizyonun yerine geçen YouTube’a yükleyeceğiniz videoların daha üst sıralarda olmasını sağlayabilecek SEO önerilerini sizin için derledik. Özellikle meta veriler olarak karşımıza çıkan bu özelliklerle YouTube’daki ilgili içeriğinizin potansiyel izleyeciye ulaşmasını sağlayacaktır.

Video başlık kullanımı (Title)

Kullanacağınız başlık YouTube’ta videonuzla ilgilenebilecek potansiyel kişilerin videonuza daha kolay ulaşması için oldukça önemlidir.  Google aramalarında olduğu gibi YouTube da aramalarda kullanıcı davranışları ve değerlerini göz önünde bulunduruyor. Başlık kullanımı için YouTube’da sınır 100 karakter olsa da, 60 karakter ile sınırlamanız önerilmektedir. Öte yandan kullanacağınız başlık, YouTube’ın videonuzu hangi aramalarda göstereceğini belirlemektedir. Video başlıklarının belirlenmesinde YouTube Anahtar Kelime Öneri Aracı‘ndan da faydalanabilirsiniz. Başlıklarınızın video içeriğinizle ilgili olarak yine ilgi çekici ve kısa ve öz tutun.

Videonuza açıklama ekleyin (Description)

YouTube videoları da bir web sitesinde yer alan içeriğin SEO düzenine benzemektedir. Videonuzun açıklamasında özellikle anahtar kelimeleri ekleyerek uygun bir açıklama yazabilirsiniz. Kullanıcıların ilgili videonuza yönelik en çok hangi kelimeleri YouTube’da aradığını anlayabilmek ve video açıklamanıza uygulayabilmek için aynı şekilde YouTube Anahtar Kelime Öneri  aracına başvurabilirsiniz. Video açıklamanızın ilk 25 kelimesi içinde anahtar kelimelerinize yer vermeye çalışın ve 250 kelimelik uzun bir açıklama yazın. Aynı anahtar kelimeyi birden fazla kullanabilirsiniz.

Etiketler ekleyin (Tags)

YouTube’a göre, kullandığınız etiketler içeriğinizin izleyiciler tarafından daha kolay bulunabilmesini sağlıyor. Anahtar kelimeler, potansiyel izleyicinin videonuzu bulmak için kullanacağı terimlerle eşleşmelidir. Bu yüzden videonuz için en önemli ve kullanıcılar tarafından en çok aranabilecek kelimeleri ekleyebilirsiniz.

Kategori seçimi (Categories)

İçerik kategorileriyle milyonlarca kanal ve milyarlarca video ilişkilendirilir ve düzene sokulur. Kanalınızı kategorize ederken, sizin gibi içerik üreten ve yüksek takipçisi olan kanalların kategorilerini inceleyebilirsiniz. Yine aynı kategorideki videoların paylaşım kalitesine, uzunluğuna, formatına ve içerik kalitesine bakıp karşılaştırma yapabilirsiniz.

Kartları kullanın

Videonuzun tamamında kullanabileceğiniz kartları oluşturarak markanızı ya da kanalınızdaki diğer videoları tanıtabilirsiniz. Video başına en fazla 5 kart kullanabilirsiniz. Kartlarınızın başarısını ölçmek için YouTube Analytics’te yer alan Kartlar raporundan faydalanabilirsiniz. Kanal, bağış, hayran, bağlantı, anket video veya oynatma listesi gibi çok çeşitli kartlar bulunmaktadır.

  1. Kanal kartları izleyiciyi diğer bir kanala yönlendirir.
  2. Şu anda ABD’de kullanılabilen bağış kartları sivil toplum kuruluşlarının bağış toplasına olanak sağlar.
  3. Hayran kartları içerik oluşturmada izleyicinizden destek almanızı sağlar.
  4. Anket kartları, izleyicinize anket sunarak onlardan dönüş almanızı sağlar.
  5. Video or liste kartları içeriğinize benzer içeriklere erişmenizi sağlar.

Videonuz için küçük görüntü seçin

YouTube’a göre en iyi tıklanan videoların yüzde 90’nının küçük resimleri bulunmaktadır. Bu konuda videonuza izleyici gözünden bakarak, videonuzun türüne ve hedef kitlenize göre tıklanabilecek en ilgi çekici görüntüyü alıp, yükleyebilirsiniz. Hatta videonuzu çekerken de küçük görüntünüz için de uygun bir kare çekebilirsiniz. Öte yandan yanıltıcı küçük resimler yüklemekten çekinin. Zira bu tarz görseller YouTube’da aldatıcı içerik ya da spam olarak algılanıyorlar.

hacklink satışcasibomcasibomcasibom güncel girişcasibomcasibom girişcasibomcasibom girişcasibomcasibom girişcasibom resmi giriş adresicas,bom güncel girişcasibom girişcasibomcasibom resmi giriş sitesicasibomcasibom girişjojobetjojobet girişcasibom resmi girişcasibom resmi giriş sitesicasibom girişcasibomcasibom mobil girişlogsuz shell indirwso shellwso shellcasibomcasibom girişcasibomcasibom girişcasibomcasibom girişcasibom mobil girişcasibom giriş tek